top of page

Om mig og arbejdet

Biografi
Efter flere år at have tegnet og malet på fritidsbasis startede Ulla i 1989 med at modtage undervisning på Herning Billedskole hos kunstmaler Knud E. Skov, uddannet på Kunstakademiet København. Undervisningen her var præget af den klassiske malerkunst, nøgenstudie efter model, opstillinger, tegning m.m. og bar præg af Knud E. Skovs egen erfaring under hans lærer i den tid, den kendte Bornholmske maler Lergaard, tilsat en moderne form for kunst pædagogisk undervisning.


Efter ca. 10 år på Herning Billedskole har Ulla Houe modtaget anden form for undervisning, croquis, portrætmaling, samt akvarelmaling af lærere tilknyttet Århus Kunstakademi.
Ulla Houes kunstneriske talent breder sig over mange paletter indenfor billedkunsten. Hun tegner gerne croquis og maler både akvareller og ekspressionistisk-abstrakte billeder med olie og akryl. Hun bevæger sig fra naturalismen til det non-figurative alt afhængig af stemningsøjeblikket.

Store strøg og klare, dybe farver kendetegner Ulla Houes malerier, som bl.a. er inspireret af ophold i Italien. Man føler sig henledt til en toscansk piazza i aftensolen med en veltempereret chianti i glasset, og det er her Ullas styrke fremtoner. Hun besidder en evne til at opsluge beskueren og inddrage denne i sit univers.

Arbejdet med skulpturer

Først skabes skulpturen i ler, der let kan formes på alle måder, og det kan korrigeres i hele processen.

Der bruges små og meget fine spartler og skrabe redskaber til at skabe detaljerne med. der skrabes og moduleres indtil form og størrelse er fundet, der korrigeres meget undervejs i processen.


Når jeg er færdig med min ler model,  skal skulpturen støbes i en såkaldt sandstøbning og derefter støbes på bronze støberiet.

Skulpturen bliver så renset for til sidst at blive patineret.

Det foregår oftest med forskellige syre, som kan give skulpturen den grønne farve.

Det er de forskellige syresammensætninger, der giver forskellig patina.

KUNSTAVISEN SKRIVER

- af Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, Bachelor i kunsthistorie

Kraftfuldhed, karakter, dynamik og nordisk usentimentalitet er således nøgleordene i Ulla Houes kunst ....

s mere om Ulla Houes kunstneriske univers her.

bottom of page